Maandag 23 maart heeft het kabinet opnieuw aanvullende maatregelen genomen in de aanpak tegen het coronavirus. Hieronder vind je de maatregelen die ook betrekking hebben op jouw werk bij Keolis.

Aangescherpte landelijke maatregelen

 • Aan alle mensen in Nederland werd al geadviseerd: blijf thuis als je kucht, hoest en/of verkouden bent. Krijg je daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zoals openbaar vervoer zijn hiervan uitgezonderd, tenzij je zelf ziek bent.
 • Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Hoe dit beleid eruit ziet wordt woensdag 25 maart samen met de andere vervoerders en OV-NL bepaald, waarna wij je nader zullen informeren. De 1,5 meter afstandsmaatregel geldt al in onze bussen en treinen. Op de beeldschermen in onze voertuigen en op social media vragen we sinds zondag 22 maart aan de reizigers zich zoveel mogelijk te verdelen over het voertuig.

Daarnaast hebben we binnen Keolis de volgende maatregelen toegevoegd/uitgebreid.

 • Aangepaste dienstregeling vanaf donderdag 26 maart
  Steeds minder reizigers maken gebruik van het OV. De meeste reizigers die nu gebruik maken van ons OV zijn hiervan afhankelijk, bijvoorbeeld omdat ze naar hun werk moeten in de zorg, maar ook elders. Het in stand houden van het OV is dan ook van grote waarde. Daarnaast vindt Keolis het belangrijk dat het aantal contactmomenten tussen reizigers en medewerkers en tussen collega’s onderling tot een minimum beperkt wordt, waardoor de kans op verspreiding van het virus afneemt.

Daarom heeft de directie van Keolis Nederland – in goed en nauw overleg met onze opdrachtgevers -besloten om ons vervoersaanbod met ingang van donderdag 26 maart a.s. opnieuw verder af te schalen tot in ieder geval 2 mei a.s. Hierdoor proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers, de dienstverlening aan onze reizigers en de financiële gezondheid van onze onderneming.

Hieronder een overzicht van de dienstregeling die wij rijden per concessie. In een aantal concessies zijn er ook lijnen die niet rijden of waar extra ritten worden geboden. Al deze informatie is te vinden op de website www.keolis.nl/corona. Mocht je vragen krijgen van reizigers die je niet kunt beantwoorden, verwijs ze dan ook naar deze pagina.

VELUWE

 • Maandag t/m vrijdag: zaterdagdienstregeling (Kerstvakantie).
 • Zaterdag en zondag: dienstregeling als op zon- en feestdagen (Kerstvakantie).

MIDDEN-OVERIJSSEL

 • Maandag t/m vrijdag: zaterdagdienstregeling (Voorjaarsvakantie).
 • Zaterdag en zondag: dienstregeling als op zon- en feestdagen.

PROVINCIE UTRECHT

 • Maandag t/m vrijdag: zaterdagdienstregeling.
 • Zaterdag: zaterdagdienstregeling.
 • Zondag: dienstregeling als op zon- en feestdagen.

TWENTE

 • Maandag t/m vrijdag: zaterdagdienstregeling (Voorjaarsvakantie).
 • Zaterdag en zondag: dienstregeling als op zon- en feestdagen.

ALMERE

 • Maandag t/m vrijdag: zaterdagdienstregeling.
 • Zaterdagen en zondag: dienstregeling als op zon- en feestdagen.

RAIL

 • Voor Rail (Zwolle-Kampen, Zwolle-Enschede en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal) blijft vooralsnog het vakantiepakket van kracht, waarbij gereden wordt met kortere treinen.
 • Reizen met een geldig vervoerbewijs
  Helaas komt het voor dat reizigers in de huidige situatie niet willen inchecken of geen (geldig) vervoerbewijs bij zich hebben. Om vervelende discussies met onze chauffeurs zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we een poster ‘reis met een geldig vervoerbewijs’ gemaakt. De poster wordt in alle bussen bij de achterdeur opgehangen.
 • Inkoop hygiënische middelen
  We zijn nog volop bezig met de inkoop van hygiënische middelen, zoals reinigingsdoekjes en zeep. We zorgen ervoor dat onze voertuigen en vestigingen regelmatig worden schoongemaakt.  Uiteraard volgen we de landelijke richtlijnen.

Voor nu zijn dit de belangrijkste nieuwe landelijke maatregelen en onze eigen aanvulling hierop binnen Keolis. We blijven veel van jullie vragen en waarderen jullie maatschappelijke verantwoordelijkheid om het OV in stand te kunnen houden dan ook enorm!

We houden alle ontwikkelingen en de aanwijzingen van het RIVM nauwlettend in de gaten. Hiervan houden we jullie zo goed mogelijk op de hoogte.

Heb je toch nog vragen? Stel deze dan via corona@keolis.nl. Je krijgt van ons binnen een dag een reactie.

Let op je eigen en elkaars gezondheid!

Directie Keolis Nederland