In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de rijksoverheid hebben de OV bedrijven aanvullende maatregelen genomen. Hieronder geven wij aan hoe wij met deze maatregelen binnen Keolis omgaan.

De nieuwe maatregelen zijn:

 •  Blijf thuis als je last hebt van de volgende klachten:
  – Neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn in combinatie met koorts (+38 graden)
  – Neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn als je daarbij de de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus: China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
  Overleg zo nodig met je directe leidinggevende.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Indirecte medewerkers in vitale functies van onze organisatie, zoals het KRC en dienstindeling, worden met ingang van morgen opgesplitst in twee teams. Deze teams komen niet fysiek met elkaar in contact. Zij werken vanuit verschillende locaties. Medewerkers voor wie dit opgaat, worden door het management geïnformeerd.
 • Keolis past de dienstregeling (nog) niet aan. We monitoren het verloop per dag en hebben voorbereidingen getroffen voor het geval we wel afschalen.
 • Alle OV bedrijven hebben gezamenlijk besloten dat we de voordeuren vanaf vandaag sluiten. Dit geldt voor de bussen waar meerdere deuren aanwezig zijn. Ook zetten we de voorste stoelen af met lint. Hierdoor is alleen achter instappen mogelijk en kan dus ook geen kaartverkoop/afstempelen meer plaatsvinden bij de chauffeur. In Almere kunnen nog wel vervoerbewijzen worden aangeschaft bij de rode Telexis-apparaten. Hiermee proberen we de gezondheid van onze medewerkers en reizigers zoveel mogelijk te borgen.
 • Reizigers hebben geen recht op restitutie op abonnementen en dagkaarten. Er kan nog gewoon gereisd worden met het ov.
 • Keolis gaat door met Code 95 en cancelt voorlopig de RTGB.
 • De medewerkers S&V beperken zich tot het houden van in- en uitstap controles bij de middelste of achterste deur. We controleren niet meer in de bus.

Op het intranet is een centrale ‘coronapagina’ aangemaakt. Je vindt de pagina onder de categorie Directie en onder de rode button op de homepage.

Directie Keolis Nederland